Σας μεταφέρουμε τα νέα της περιοχής, όπως αυτά γράφονται στις τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και blog.

Κάθε έιδηση ανοιγει σε δικό της παράθυρο για εύκολη πλοήγηση!

Τίτλοι ειδήσεων της περιοχής μας

Το πρώτο εξάμηνο του 2015 παραδίδεται το Φιλιατρινό φράγμα

  • Posted on:  Δευτέρα, 17 Νοέμβριος 2014 10:10
ΩΣ το μεγαλύτερο έργο της Πελοποννήσου με μεγάλη τεχνογνωσία αλλά και συμβολή στην τοπική οικονομία χαρακτηρίστηκε από τους αρμόδιους κατά την επίσκεψή τους το Φιλιατρινό φράγμα στους Χριστιάνους Τριφυλίας με την υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας για χρηματοδότηση των αρδευτικών δικτύων. Η επίσκεψη ήταν ουσιαστική στο χώρο του εργοταξίου καθώς έχει ολοκληρωθεί. το 80% του έργου, ενώ ακολούθησε εμπεριστατωμένη παρουσίαση της πορείας του έργου το οποίο παραδίδεται το νέο έτος. O Ειδικός γραμματέας Κοινοτικών πόρων και υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης Δημήτρης Ιατρίδης δήλωσε μετά την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις ότι "αποτελεί τεράστιο έργο για το Μοριά με παράδοσή το το πρώτο 6μηνο του 2015 ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες" εκτιμώντας ότι εντός του 2015 θα ενταχθεί το έργο των δικτύων άδρευσης οπότε 26.000 στρέμματα θα αδρευθούν ως μέγιστη προτεραιότητα για την αγροτική οικονομία. Το τοπίο στη περιοχή θα μεταβληθεί προς το καλύτερο, ενώ πρόσθεσε ότι η κατασκευή του δικτύου βάση της μελέτης αγγίζει τα 26 εκ. ευρώ ως μεγάλο αναπτυξιακό έργο από το υπουργείο αποτελώντας μια απτή πραγματικότητα.
 
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης συμπλήρωσε ότι "η περιφέρεια επενδύει πολλά στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της Τριφυλίας καθώς η περιοχή είναι σπουδαίος θερμοκηπιακός τόπος στηρίζοντας τους παραγωγούς ώστε με το φράγμα ολοκληρωμένο να τελεσφορήσει η τοπική οικονομία" για να υπογραμμίσει ότι "αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η προσπάθεια ώστε να μπει στα ιεραχούμενα έργα των δίκτυο αγωγών άδρευσης ώστε να δώσει δυναμική στη προοδευτική κοινότητα των Φιλιατρών με τελικό στόχο την μείωση κόστους στην παραγωγή". Μάλιστα η περιφέρεια κάνει κινήσεις για ενοποίηση του συνεταιριστικού κινήματος ως περιφερειακή δομή να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και προοπτικές του μέλλοντος ως απαραίτητη προυπόθεση με την εξυγίανση του κινήματος με νέο θεσμικό πλαίσιο.
 
ΕΡΓΟ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας εξήγησε ότι το έργο θα δώσει δυναμική στη καθημερινότητα, την ουσιαστική οικονομία και προβολή του Δήμου με το βέβαιο να είναι ότι υπουργείο και περιφέρεια ώστε να δημιουργήσουν την Τριφυλία που επιστρέφει...Τον Περιφερειάρχη μεταξύ άλλων συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαντάς, υπηρεσιακοί παράγοντες ενώ παρών ήταν ο Πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου κ. Αλεξανδρόπουλος ο οποίος έκανε παρατηρήσεις για την αρτιότητα και ωφέλεια του έργου με έμφαση στη μείωση κόστους παραγωγής των αγροτικών προιόντων.
Τέλος ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας κ. Καψάσκης ενημέρωσε τους πάντες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, την τεχνογνωσία αλλά και τις δυσκολίες που προέκυψαν μέχρι την κάλυψη του έργου με επενδυτικό μανδύα όπως και την δέσμευση για το νέο δρόμο προς Χριστιάνους.
 

Τελευταία νέα